پیام روز دانشجو

بسم الله الرحمن الرحیم. شانزدهمین روزِ آذرماه، یادآور بصیرت و شجاعت دانشجویانی است که در مقابل خواسته­ های استکباری امریکا و برده­ های داخلی­ اش، سر تسلیم فرود نیاوردند. در سال 1332 در چنین روزی بود که سه نفر از دانشجویان دانشگاه تهران به اتهام مخالفت با دخالت بیگانگان در حکمرانی کشور، هدف تیرِ ترس و کینۀ رژیم پهلوی قرار گرفتند و به شهادت رسیدند. آری! دانشجو این چنین آگاهانه تشخیص می­ دهد و این چنین شجاعانه رفتار می­ کند. چه زیباست این جملۀ امام خامنه­ ای مد ظله العالی که می­فرمایند: «دانشجو باید احساس سیاسی، درک سیاسی و تحلیل سیاسی داشته باشد»؛ و چه جالب است این تعبیرِ شهید مظلوم بهشتی رحمت الله علیه که می­فرمایند: «دانشجو، مؤذن جامعه است؛ اگر خواب بماند، نماز امت قضا می شود». آگاهی، بصیرت و هوشمندی در عرصۀ فردی و به ویژه در عرصۀ اجتماعی، ویژگی محوری دانشجوست. همین هوشمندی است که او و خیل دیگرانی را که به او و تشخیص او نگاه می کنند، در تشخیص درست و نادرست و گام نهادن در مسیر حقیقت، یاری می­کند. اکنون سال­ها از اتفاقات سال 1332 می­گذرد، اما همچنان جامعۀ ایران پر از فتنه­ هایی است که برای رهایی از آنها، باید درست تشخیص دهیم و درست رفتار کنیم؛ و در این میان دانشجو باید نقش کلیدی خود را نخست در مقابل خود و سپس در مقابل جامعه­ ای که به او چشم دوخته، به درستی ایفا کند. در پایان، روز دانشجو را به همۀ دانشجویان ایران اسلامی به ویژه شما دانشجویان دانشگاه فاطمیه (س) شیراز تبریک می­گویم و از خدای مهربان برای شما عزیزان در انجام مأموریت دانشجویان، مزید توفیق را مسئلت می­کنم.

با آرزوی توفیق الهی- دکتر اسماعیل کلانتری